Actueel

Als specialisten in werving en selectie, in de segmenten (semi) overheid, zorg en welzijn en onderwijs, delen we graag onze kennis. We schrijven dan ook regelmatig over recente ontwikkelingen, nieuws en relevante thema’s. Naast deze artikelen en whitepapers vind je hier ook een overzicht van events die we organiseren, zoals webinars en ontbijtsessies. Hoe leuk we het ook vinden om onze kennis te delen, we laten ook graag onze klanten aan het woord over hoe zij het vinden om met ons te werken. Volg ons op LinkedIn en/of meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en onze publicaties.

Volg ons op LinkedIn Ontvang onze nieuwsbrief

Webinar: Hoe vind en behoud ik medewerkers als zorgorganisatie?

  • woensdag 10 april 2024
  • Employer branding Zorg
Het is een bekend vraagstuk onder zorgorganisaties: het vinden én behouden van toegewijde medewerkers. Recent onderzoek bevestigt de uitdagingen die voortkomen uit de krapte op de arbeidsmarkt en het hoge personeelsverloop. Dit maakt het extra lastig om vaste medewerkers aan te trekken, wat bijvoorbeeld nodig is om inhuur te vervangen of de organisatie te laten groeien.
Lees verder

Column: Een werkomgeving die bindt en boeit

  • donderdag 25 januari 2024
  • Overheid Werving & selectie
Waar het vinden van nieuwe medewerkers zijn uitdagingen kent op de krappe arbeidsmarkt, ligt de ware kunst in het behouden en betrokken houden van talenten in je organisatie. Dit vraagt om inzicht en kennis van de uiteenlopende behoeften en drijfveren van medewerkers, die steeds diverser worden.
Lees verder

Webinar: Hoe vind en behoud ik medewerkers als overheidsorganisatie?

  • maandag 15 januari 2024
  • Employer branding Overheid
Vaste mensen vinden én behouden. Een herkenbare uitdaging die terugkomt bij veel overheidsorganisaties blijkt uit recent onderzoek dat we zelf hebben uitgevoerd. Door de arbeidsmarktkrapte en een hoog personeelsverloop is het extra moeilijk geworden om vaste medewerkers aan te trekken om bijvoorbeeld inhuur te vervangen of groei van de organisatie te realiseren. En als je dan de juiste medewerker gevonden hebt, hoe behoud je die dan en zorg je ervoor dat je een interessante werkgever bent en blijft?
Lees verder

5 trends en ontwikkelingen in recruitment

  • maandag 18 december 2023
  • Onderwijs Overheid Werving & selectie Zorg
In een arbeidsmarkt die constant in beweging is, worden organisaties aangemoedigd om vooruit te denken, te innoveren en zich aan te passen aan de trends op het gebied van recruitment. Het zijn niet langer alleen harde vaardigheden die tellen; in plaats daarvan verschuift de focus naar een meer holistische benadering waarin soft skills, diversiteit en technologische vernieuwingen centraal staan. Als we naar de toekomst kijken, zijn er vijf onmisbare trends om rekening mee te houden in je recruitmentstrategie.
Lees verder

Kunnen we zonder hokjes praten over inclusiviteit?

  • woensdag 1 november 2023
  • Overheid Werving & selectie
‘Wij zijn een inclusieve organisatie, wij zullen je gelijk behandelen. Of je nu in een rolstoel zit, autisme hebt of wat je culturele achtergrond ook is.’ Of juist het tegenovergestelde: ‘Wij behandelen iedereen gelijk.’ Organisaties laten graag zien dat ze bezig zijn met inclusiviteit, maar kunnen we dit onderwerp bespreken zonder hokjes?
Lees verder

Heb je een vraag over duurzame werving & selectie?

Neem contact op