Vergroot met onboarding de kans op een duurzame match

Het vinden van talent is niet makkelijk. Maar het maken van de perfecte match die leidt tot langdurig werkgeluk en van meerwaarde is voor een organisatie, is pas echt lastig. Wist je dat 1 op de 4 aannames achteraf een ‘bad hire’ blijkt? Dat kost veel organisaties tijd, geld en frustratie. Als je alle (in)directe kosten meerekent, dan kom je al gauw uit op vier keer een maandsalaris.  

Whitepaper aanvragen

Het belang van onboarding

Als werkgever maak je tijdens het eerste contact met een kandidaat al een eerste stap naar een duurzame relatie met een nieuwe medewerker. Nadat een kandidaat is aangenomen, is het erg belangrijk dat die persoon zich thuis voelt, de organisatie en zijn collega’s leert kennen én betrokken raakt bij de organisatie. Dit is de eerste stap naar het binden en boeien van medewerkers. Een onboarding programma zorgt voor een lager verloop, meer productiviteit, hogere effectiviteit en minder kosten.  

Waarom is onboarding belangrijk?

Een goede pre- en onboarding draagt bij aan de verblijfsduur en productiviteit van medewerkers. Uit onderzoek blijkt dat de kans dat personeel minstens drie jaar bij het bedrijf blijft, 69% groter is wanneer ze een goede onboarding hebben gehad. De eerste drie tot zes maanden is ook nog eens de periode waarin nieuwe medewerkers het snelst stoppen. Wanneer je onboarding niet goed is ingeregeld, leidt dit dus tot meer verloop. 

Onboarding als onderdeel van de employee journey

Pas na een goede onboarding is de medewerker klaar om te ontwikkelen. Het helpt om een omgeving te creëren die dat mogelijk maakt. Competentie, autonomie en verbondenheid zijn sleutelbegrippen die werkgeluk mogelijk maken. Activiteiten die we graag doen zijn vaak dingen waar we goed in zijn (competentie), die we uit onszelf willen doen (autonomie) en die we samen kunnen doen met mensen die we waarderen (verbondenheid). 

Vergroot met onboarding de kans op een duurzame match

Het maken van een duurzame match is niet alleen de verantwoordelijkheid van de manager of leidinggevende, maar ook van HR of de recruiter. Nog te vaak worden HR-specialisten of recruiters niet betrokken bij de werving van nieuwe medewerkers, terwijl juist dat samenspel de kans op een duurzame match vergroot.  

Wij ondersteunen jouw onboardingsproces

Wij doen er alles aan om een duurzame match te maken en het onboardingsproces te ondersteunen. Daarom begeleiden we de kandidaat bij onboarding en na plaatsing ten minste drie maanden door middel van jobcoaching. Zo verminderen we de uitstroom aanzienlijk en geven we nét dat beetje meer voor een duurzame match. 

Whitepaper
Het belang van een goede onboarding

In deze whitepaper lees je alles over:

  • Hoe ziet het optimale onboarding proces eruit?
  • Wat zijn de eisen aan onboarding.
  • De do’s en don’ts bij online onboarding.
* verplicht veld

Vraag de whitepaper aan

Vul het formulier in om kosteloos de whitepaper 'Het belang van een goede onboarding' aan te vragen.

Eventueel je opmerking of vraag