Talent sourcing voor de juiste kandidaat

In de huidige arbeidsmarkt zijn er maar weinig mensen die uit zichzelf solliciteren. Dit vraagt om een andere aanpak: sourcing. Met talent sourcing gaan we actief op zoek naar geschikte kandidaten. We richten ons hierbij op die andere groep talenten: de latent werkzoekenden of zelfs degenen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor iets nieuws. We vertellen je graag meer over sourcingbeleid en de middelen en technieken die je hiervoor kunt inzetten.

Whitepaper aanvragen

Waarom doen wij aan sourcing?

Als sourcingspecialist komen we in contact met kandidaten en bouwen we tegelijkertijd een database op. Hiermee kunnen we vacatures invullen waarop we niet genoeg (kwalitatieve) reacties krijgen. Met sourcing proberen we op tijd de juiste talenten te vinden en enthousiast te maken voor een nieuwe stap. Dit is niet makkelijk. Het kost tijd om deze talenten te vinden én aan ons te binden. En na het eerste contact, is de opvolging erg belangrijk. Daarom sturen we geen standaardmail, maar nemen we persoonlijk contact op. En we houden regelmatig contact. Bij sourcing geldt: doorzettingsvermogen en herhaling zorgen voor succes.

Welke kanalen gebruik je bij sourcing?

Bij sourcing maken we gebruik van verschillende kanalen. Tegenwoordig kunnen we allerlei online en offline middelen inzetten om potentiële kandidaten te benaderen. Van de bekende cv-databases zoals Indeed en Nationale Vacaturebank tot het krachtige LinkedIn. Sociale netwerken zijn enorm belangrijk geworden bij het invullen van vacatures. Zelfs social media-platforms zoals Facebook, Twitter en Instagram bieden mogelijkheden om in contact te komen met nieuwe medewerkers. Belangrijk is om goed inzicht te hebben waar jouw potentiële medewerkers zich online bevinden.

Voordelen van sourcing

Doordat we bij sourcing zélf op zoek gaan naar topkandidaten, zijn er verschillende voordelen:

  • We trekken kwalitatief betere medewerkers aan
  • Het levert vaker topperformers op dan welke andere wervingsmethode ook
  • Er is weinig concurrentie van andere organisaties: de sollicitanten hebben zelden meerdere sollicitatieprocedures tegelijk lopen, omdat ze niet actief op zoek waren

We helpen je graag met jouw sourcingstrategieën en hoe je deze kunt toepassen. Want uiteindelijk draait het om het maken van een duurzame match die bijdraagt aan de groei van jouw organisatie. 

Whitepaper
Hoe vind je de juiste kandidaten?

In deze whitepaper lees je alles over:

  • Het verschil tussen sourcing en searching.
  • De beste sourcing kanalen.
  • 6 sourcing technieken.
* verplicht veld

Vraag de whitepaper aan

Vul het formulier in om kosteloos de whitepaper 'Hoe vind je de juiste kandidaten?' aan te vragen.

Eventueel je opmerking of vraag