Jeij werkt samen met

Als je kiest voor samenwerking met Jeij, dan kies je voor een ecosysteem van gespecialiseerde partners. Want door deze partners tillen wij onze recruitment naar een hoger plan en zijn wij in staat de perfecte match te maken.

Ik wil graag samenwerken

Eelloo

Om kracht bij te zetten bij onze duurzame matches en de absolute wil om voorspelbare resultaten te borgen, maakt Jeij gebruik van de assessments van Eelloo. Standaard gebruiken we de cognitieve en drijfveren test en kijken we naar de wendbaarheid van kandidaten. Cognitieve capaciteiten behoren tot de beste voorspellers van succes in werk en opleiding, maar natuurlijk zijn er ook ander factoren die bepalen of je succesvol zult zijn. Een drijfveer zegt iets over wat iemand wil bereiken, wat iemand beweegt. Dat bepaalt mede het gedrag dat hij in de praktijk laat zien. Medewerkers die succesvol zijn in een onzekere en turbulente wereld beschikken over de vaardigheid met verandering om te gaan en hiervan te leren.

Headstart

Wist je dat een goede pre- en onboarding bijdraagt aan de verblijfsduur en productiviteit van medewerkers? Uit onderzoek blijkt dat de kans dat personeel minstens drie jaar bij het bedrijf blijft 69% groter is wanneer ze een goede onboarding hebben gehad. Daarnaast zijn de eerste drie tot zes maanden ook nog eens de periode waarin nieuwe medewerkers het snelst stoppen. Een ineffectieve onboarding leidt tot meer verloop. Met het oog op duurzame matches kiest Jeij ervoor onboarding voor kandidaten te verbeteren met behulp van Headstart. Daarmee krijgen nieuwe werknemers de vliegende start die zij verdienen en is een uniform en plezierig inwerktraject gegarandeerd.

Mensium

Een nieuwe baan is een kans en katalysator voor persoonlijke ontwikkeling. Om kandidaten goed te laten landen op hun nieuwe werkplek, werkt Jeij samen met Mensium. Mensium is uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mobiliteit in de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur. De ervaren ‘persoonlijk leiderschapscoaches’ van Mensium begeleiden nieuwe medewerkers ten minste de eerste drie maanden van hun dienstverband.

Na de plaatsing blijven wij de medewerker begeleiden. Dit doen we omdat onderzoek laat zien dat de uitstroom binnen een jaar tot wel 50% kan oplopen. Met reflectie- en mentorgesprekken na 30, 60 en 90 dagen van aanvang van het dienstverband verminderen we de uitstroom significant. Hiervoor zetten wij ervaren ‘persoonlijk leiderschapscoaches’ in. Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze aanvulling nét dat beetje meer geven waardoor de plaatsing duurzaam succesvoller is.

New Heroes

Of het nu gaat om persoonlijk leiderschap, onderhandelen, krachtige keuzes maken of gesprekstechnieken, kandidaten die Jeij bemiddelt maken de eerste maanden gratis gebruik van de online trainingen van New Heroes. Samen met New Heroes hebben we een pakket samengesteld van trainingen waar kandidaten direct iets aan hebben in hun nieuwe functie.

Benchstars

Waar Jeij zich richt op de waardegedreven maatschappelijke organisaties, richt Benchstars zich op de profit sector. Benchstars gaat als ambassadeurs voor de werkzoekenden aan de slag; “we leggen actieve verbindingen met (potentiële) werkgevers, dragen vacatures aan en denken mee over de opbouw van het cv en de brief. Alles met het gezamenlijke doel: het vinden van een passende nieuwe uitdaging!”

Driessen

Je bent als opdrachtgever niet altijd in staat om direct een dienstverband te bieden. Gezien het grote belang van een detacheringsperiode zou de verwachting moeten zijn dat dit op dezelfde wijze wordt geregeld als vast werk. Jeij neemt in dat geval onze rol als werkgever serieus en daarom neemt Driessen het werkgeverschap voor haar professionele rekening.

Driessen werkt alleen voor de sectoren overheid, onderwijs, zorg en cultuur. Een bewuste keuze. Want in de publieke sector is belangrijk werk te doen. Werk waarmee je mensen helpt, mensen iets leert of voor mensen zorgt. Werk dat de wereld iedere dag een beetje mooier maakt. Een beetje gelukkiger. En dat werkt door!

Reijn

De juiste professional op het juiste moment op tijdelijke en of interim basis. Bij Reijn krijg je toegang tot deze professionals via gespecialiseerde partners, eigen consultants en het netwerk van zzp’ers. Professionals met hart én hoofd voor de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur. Heb je zelf een (zelfstandig) professional gevonden? Reijn ontzorgt met de administratieve, financiële en juridische zaken.