Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van relevante ontwikkelingen, events en publicaties.

Vinden, binden en boeien van talent

In een competitieve arbeidsmarkt is het aantrekken van de juiste mensen van groot belang. Maar het behouden van deze talenten is net zo belangrijk. Het gaat niet alleen om het aanbieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en salarissen, maar juist ook om het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen om te groeien en bij te dragen aan de organisatie.

Talenten willen steeds vaker gevonden worden

In een schaarse arbeidsmarkt wordt het vinden van talent een steeds grotere opgave. De ene organisatie heeft meer moeite met het vinden van kandidaten dan de andere. Niet verwonderlijk dus dat talenten steeds vaker gevonden willen worden en minder vaak zelf op zoek gaan naar die passende baan.

Organisaties zélf actief kandidaten benaderen

De tijd dat een vacature plaatsen dé oplossing was om je personeelsbestand kwalitatief en duurzaam ingevuld te krijgen is voorbij. Dat betekent dat organisaties zelf actief kandidaten moeten benaderen, zowel in online cv-databases als op platformen zoals LinkedIn. Daar komt bij dat kandidaten eerst online kijken op welke wijze de potentiële nieuwe werkgever zich presenteert.

Hoe presenteer jij je als organisatie?

Hoe ziet het werkgeversmerk van deze organisatie eruit? Wat vertellen collega’s over het werken bij de organisatie, wat is de cultuur en wat zijn de échte verhalen? En hoe mooi zou het voor de organisatie zijn als een kandidaat zich presenteert door middel van ervaring, skills, talenten en drijfveren? Het duurzaam kunnen genieten van een medewerker gebeurt dáár waar het voor de nieuwe medewerker mogelijk is zich verder te ontwikkelen. En daarvoor is meer nodig dan alleen werkervaring.

Hulp nodig met het vinden, binden én boeien van talent?

Wij dragen bij aan het aantrekken en behouden van talent en helpt organisaties om hun personeelsbestand op kwalitatieve en duurzame wijze in te vullen. Heb je hier vragen over en/of wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gerelateerde artikelen