Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van relevante ontwikkelingen, events en publicaties.

Webinar: Vinden, binden en boeien van medewerkers

Het zal je niet zijn ontgaan: personeelstekorten, arbeidsmarktkrapte en hoog personeelsverloop. In deze tijd is het vinden van de juiste medewerker voor veel organisaties moeilijk. Vooral in (semi) overheid, zorg en welzijn en onderwijs. En als je ze dan gevonden hebt, hoe behoud je ze dan én blijf je een interessante werkgever?

Het hele medewerkersproces moet kloppen

Om medewerkers te vinden, binden en boeien is het belangrijk dat het gehele medewerkersproces klopt. Dit proces start al bij het vinden van de juiste kandidaat. En het stopt niet bij een match op vaardigheden. Zo zijn de juiste competenties, een goede onboarding en ondersteuning van de ontwikkeling van medewerkers, belangrijker dan ooit. Want dát leidt tot duurzame plaatsingen en prestaties van medewerkers.

Medewerkers die echt langdurig passen bij jouw organisatie

Het is dus niet alleen belangrijk de juiste mensen te selecteren op basis van vaardigheden, maar zeker ook op de juiste competenties en eigenschappen. Dat bepaalt de klik met de functie en organisatie en het maken van een duurzame match. De inzet van assessments biedt je waardevolle inzichten en geeft de mogelijkheid om te selecteren op basis van ontwikkelbaarheid van een kandidaat. Voor nu, maar ook voor eventuele toekomstige rollen.

Tijdens dit webinar van Emmy Heijnen, Directeur Jeij, en Johan Bertens, mede-oprichter van MyTalentboard, kom je alles te weten over het vinden, binden en boeien van medewerkers. Na dit webinar weet je:

  • hoe je een duurzame recruitmentstrategie inricht;
  • hoe een goede analyse van soft skills bijdraagt aan een duurzame plaatsing;
  • de stappen die aandacht nodig hebben om kandidaten te vinden en langdurig te binden en boeien.

Gerelateerde artikelen